Een Bruidstaart voor Koffietijd!

Vrijdag 19 september 2014, de dag dat Koffietijd een super leuke bruidsspecial uitzond. Elke vrouw die droomt van een prinsessenhuwelijk heeft vast gekeken. Ik? Ook ik droom van een sprookjesachtige trouwerij, met mijn prins charming, 10 verschillende taarten en alles wat maar romantisch is. Maar ik kon niet kijken, nee nog beter, ik mocht er bij zijn!

 

Bruiden met bruidstafel

Een week voor de uitzending werd ik gevraagd om deel te nemen aan de bruidsspecial. Of ik samen met Jasmijn en Casper de bruidstafel wilde verzorgen. Uiteraard hoefde ik niet lang na te denken over dit zoete aanzoek en zei meteen volmondig JA!

Bruidstafel desserttafel Amsterdam

Het was een grote eer om van dichtbij getuige te zijn van dit spektakel. De set was mooi versierd met veel bloemen, de bruidstafel was mooi aangekleed door Yvet van Riek en er waren zelfs bruiden aanwezig! Het feest was compleet. Uiteraard mag er op zo een dag geen taart ontbreken. Voor deze speciale gelegenheid hadden ze een expert ingeschakeld op bruidstaartgebied. En die rol mocht ik vertolken.

Bruidstaart desserttafel Amsterdam

Een week had ik om te bedenken wat voor taart ik wilde maken. Het eerste wat mij te binnen schoot was: bloemen! Heel veel bloemen. Ik gaf mijn idee op aan de redactie en ze gingen akkoord. Naast de bruidstaart maakte ik ook cupcakes en brownies. Twee dagen voor de opnamen voelde ik toch lichte paniek. Zou de taart die ik in gedachte had wel leuk genoeg zijn. Ojee.. de taart wordt gezien door duizenden kijkers. Nee ik moet echt iets spectaculairs bedenken. Mijn hersens draaide overuren, maar er werd een nieuw idee geboren. Ik zou twee verschillende materialen gebruiken voor de bloemen. Ouwel (eetbaar papier) en fondant. Dit in combinatie met goud, wit en pasteltinten. Met lint en strikken werd de taart een beetje sprookjesachtig en klassiek, terwijl de bloemen een moderne twist gaven.

Bruidstaart Amsterdam

De uitzending was een groot succes. Het was alles wat een bruidsspecial zou moeten zijn. Het fragment met daarin de bruidstafel bekijk je hier.

Wil je thuis zelf aan de slag met een bruidstaart? Dan geef ik je graag wat inspiratie voor de bloemen. Exclusief voor koffietijd wilde ik laten zien hoe de bloemen gemaakt werden. Bekijk de tutorial hier. Heel veel plezier! En mocht je nog hulp nodig hebben, laat het gerust weten. Ik help je graag!

Klik hier om tutorial te bekijken

 

Gaby als bakredacteur bij Dr. Oetker!

Donderdag 15 mei. Het is een uurtje of twee. Ik check mijn mail en zie dat er een bericht binnen is van de mijn opdrachtgever Dr. Oetker. Vol enthousiasme klik ik de mail open. Ik wacht al een tijdje op een verrassend bericht. Mijn verwachting wordt bevestigd! Mijn eerste bakfilm voor Dr. Oetker staat online! Yoehoeee! Op dit moment heb ik zo lang gewacht.

Een tijd geleden ben ik benaderd om op casting te komen om deel te nemen aan de bakredactie van Dr. Oetker. De bakredactie? Ja, je leest het goed. Als bakredacteur verzin je variatie recepten op bestaande recepten van Dr. Oetker. Deze variatie recepten worden vervolgens op hun website gepubliceerd. Daarnaast zitten er 3 dames in de bakredactie die ook de bakfilmpjes presenteren. Deze, misschien wel bekend voor je, filmpjes kun je bewonderen op Youtube en de website van Dr. Oetker. Wanneer je een product van Dr. Oetker in de winkel koopt, krijg je in een bakfilmpje precies uitgelegd hoe jij je product kunt bereiden. Ik ben een van de gelukkige die je vanaf nu regelmatig gaat helpen met het bereiden van je Dr. Oetker taart, cupcake of ander gebak!

De casting vond plaats bij Lukkien Casting in Ede. Ik was ontzettend nerveus en vond het heel erg spannend. Van de vele aanmeldingen hebben er 20 dames mee mogen doen aan de ‘echte’ casting. De uitslag heeft even op zich laten wachten, maar het was het wachten waard! Dit is namelijk een unieke kans die je niet snel krijgt.

Je snapt vast dat ik ontzettend benieuwd ben naar mijn eerste filmpje. Snel bekijk ik het filmpje. Wat ontzettend grappig dat ik daar sta!! Wat klink ik anders en.. wat beweeg ik anders dan ik dacht! Wat een ontzettend gaaf bakfilmpje is dit geworden!

 

 Schermafbeelding 2014-05-20 om 23.40.38

In dit bakfimpje staat de verwen cheesecake met frambozen saus centraal. Dit allernieuwste product van Dr. Oetker is sinds een paar weken te koop. De cheesecake is ook daadwerkelijk pure verwennerij.

Schermafbeelding 2014-05-21 om 00.30.01

De cheesecake is heerlijk romig van smaak en de frisse frambozensaus maakt hem helemaal af! Het makkelijke van deze cheesecake is dat hij snel te bereiden is, en de bakvorm en de saus zijn mee geleverd. Je kunt dus echt meteen aan de slag! Super makkelijk he!

Een pak verwen cheesecake is goed voor 12 stukjes cheesecake. Hij is wel heel erg lekker, dus ben je dol op cheesecake, maak er dan gewoon meteen twee!

Schermafbeelding 2014-05-20 om 23.40.10

Wees niet bang dat je cheesecake mislukt, Dr. Oetker biedt een ‘lukt altijd’ garantie! Zorg er wel voor dat je de instructies op de achterkant van de verpakking opvolgt of nog beter, bekijk mijn bakfilmpje zo vaak als je wil! Ik ben er graag om je te helpen.

Schermafbeelding 2014-05-20 om 23.40.25

Klik hier om het volledige filmpje op Youtube te bekijken!

Heel veel bakplezier en geniet van de heerlijk romige cheesecake!