Een Bruidstaart voor Koffietijd!

Vrijdag 19 september 2014, de dag dat Koffietijd een super leuke bruidsspecial uitzond. Elke vrouw die droomt van een prinsessenhuwelijk heeft vast gekeken. Ik? Ook ik droom van een sprookjesachtige trouwerij, met mijn prins charming, 10 verschillende taarten en alles wat maar romantisch is. Maar ik kon niet kijken, nee nog beter, ik mocht er bij zijn!

 

Bruiden met bruidstafel

Een week voor de uitzending werd ik gevraagd om deel te nemen aan de bruidsspecial. Of ik samen met Jasmijn en Casper de bruidstafel wilde verzorgen. Uiteraard hoefde ik niet lang na te denken over dit zoete aanzoek en zei meteen volmondig JA!

Bruidstafel desserttafel Amsterdam

Het was een grote eer om van dichtbij getuige te zijn van dit spektakel. De set was mooi versierd met veel bloemen, de bruidstafel was mooi aangekleed door Yvet van Riek en er waren zelfs bruiden aanwezig! Het feest was compleet. Uiteraard mag er op zo een dag geen taart ontbreken. Voor deze speciale gelegenheid hadden ze een expert ingeschakeld op bruidstaartgebied. En die rol mocht ik vertolken.

Bruidstaart desserttafel Amsterdam

Een week had ik om te bedenken wat voor taart ik wilde maken. Het eerste wat mij te binnen schoot was: bloemen! Heel veel bloemen. Ik gaf mijn idee op aan de redactie en ze gingen akkoord. Naast de bruidstaart maakte ik ook cupcakes en brownies. Twee dagen voor de opnamen voelde ik toch lichte paniek. Zou de taart die ik in gedachte had wel leuk genoeg zijn. Ojee.. de taart wordt gezien door duizenden kijkers. Nee ik moet echt iets spectaculairs bedenken. Mijn hersens draaide overuren, maar er werd een nieuw idee geboren. Ik zou twee verschillende materialen gebruiken voor de bloemen. Ouwel (eetbaar papier) en fondant. Dit in combinatie met goud, wit en pasteltinten. Met lint en strikken werd de taart een beetje sprookjesachtig en klassiek, terwijl de bloemen een moderne twist gaven.

Bruidstaart Amsterdam

De uitzending was een groot succes. Het was alles wat een bruidsspecial zou moeten zijn. Het fragment met daarin de bruidstafel bekijk je hier.

Wil je thuis zelf aan de slag met een bruidstaart? Dan geef ik je graag wat inspiratie voor de bloemen. Exclusief voor koffietijd wilde ik laten zien hoe de bloemen gemaakt werden. Bekijk de tutorial hier. Heel veel plezier! En mocht je nog hulp nodig hebben, laat het gerust weten. Ik help je graag!

Klik hier om tutorial te bekijken

 

One comment

Geef een reactie

*